Spel för mobilen

De flesta har idag en mobiltelefon och majoriteten av dessa bär med sig den vars man än går. Det är därför naturligt att många branscher riktar sin uppmärksamhet mot detta område och försöker anpassa sina tjänster efter det. Ett lysande exempel är spelbranschen som snabbt insett att all den dötid vi människor har under dagen gärna kan ersättas med något roligare. I detta fallet – spel. Vi tänkte därför tipsa om några av de spel vi tycker är roligast på våra mobiler just nu. 

Minecraft

Detta svenska äventyrsspel har på kort tid blivit ett av de sålda spelen någonsin och gjort sina skapare till miljardärer. Det finns nu även till mobilen men principen är densamma. Du kastas där in i en värld där du kan skapa i princip vad du vill med hjälp av olika byggblock. Tänk dig virtuellt lego och du förstår varför det blivit så populärt.

Poker

Detta kortspelsinstitution behöver knappast någon närmare presentation. Men i och med att man nu kan spela poker även på bussen, i tv-soffan eller i lunchrummet på jobbet öppnas en värld av möjligheter. Lär dig grunderna och ge dig ut i cyberspace. Pokerborden väntar på dig.

Angry Birds

Detta finska mobilspel har visserligen några år på nacken men har ändå en självklar plats på vår lista. I spelet ska du skjuta fåglar mot de onda grisarna som tagit fåglarnas ägg. En väldigt simpel story kan tyckas men spelet har blivit omåttligt populärt och ifjol kom också en film om fåglarna och deras vedermödor.

rnn.yqe.