Hitta trovärdiga recensioner

Det här med recensioner är inte alltid så enkelt och tydligt som man skulle vilja att det var. Det finns en hel del sajter där informationen kan fläckas av både det ena och det andra. Så hur gör man då för att hitta rätt bland allt detta?

shutterstock_264236564

Till att börja med måste man ju alltid tänka på källan, ser man bara ett betyg satt av en privatperson man inte vet något om måste man ju alltid tänka på att det kan finnas många faktorer som haft inflytande på denna betygsättning.

Får man en rekommendation från en vän eller bekant så har man troligtvis en större förståelse för vad de gillar och inte gillar. Ett spel måste ju bedömas inte bara på sina egna meriter utan även utifrån sin genre, om någon inte gillar sportspel får man tänka att de kanske inte alltid klarar av att göra en objektiv bedömning av ett sportspel.

Men man kan även vända på det hela och säga att en väldigt stort fan av en serie eller genre kanske skulle ursäkta en del saker som de annars inte skulle ha gjort på grund av sin emotionella koppling till spelet.

En recensionssajt kan sakta men säkert bygga upp ett rykte om att vara objektiva och rättvisa genom att ge alla typer av spel betyg efter sina meriter och inte efter vad recensenter har för förutfattade åsikter om spelet eller genren den placeras i. Sajter som Eurogamer och Giant Bomb är två sajter som har ett väldigt högt rykte i just dessa fall.

rnn.yqe.